Ellátogattunk egy látványsajt műhelybe. A Gyulafehérvári Caritas Vidékfejlesztés Egyesület Tangazdaságába látogatunk, ahol a gyergyói tej feldolgozását és a svájci technológiával készülő hosszan érlelt sajtok, natúr joghurtok készítésének folyamatába nyertünk bepillantást. A helyszínen sajtműhely működik, melyet egy látogatóközpont egészít ki.



Erdély legnevezetesebb természeti látnivalójához, a több száz méteres sziklafalak közt kanyargó Békás-szorosba vezetett az utunk, majd a szoros bejárata előtti, legendákkal övezett, hegyomlás által keletkezett Gyilkos-tónál tettünk sétát.


 

Falatozás Güdüctelepen! Egy gyümölcsöst látogattunk meg, gyönyörű kilátással, a Gyergyószentmiklós fölé emelkedő csobothegyi kápolnánál. A sajtok, lekvárok és gyümölcsök a gasztronómiát tekintve sok esetben kéz a kézben járnak, a házias ízek harmóniáját tesztelhettük behatóan. E helyszínen hagyományos kemence is található volt, megkóstoltuk a híres gyergyói házi kenyeret is.